To najdzdravšie pre Vašu rodinu
Arabské
Arabské "maháši"
Hroznové listy, cuketa a baklažán plnené ryžou

Autor: Sonia


Potrebujeme:

  • Ryža a mleté mäso (buď hovädzie alebo bravčové) v rovnakom pomere, cuketa, baklažán, hroznové listy, soľ, mletá sladká paprika, cesnak, paradajkový pretlak, mletá mäta, čierne korenie, kyselina citrónová

Ako nato:

Surovú ryžu namočíme na niekoľko minút do vody. Ryžu následne z vody precedíme a pridáme k nej mleté hovädzie, alebo bravčové mäso. Pridáme pretlačený cesnak, mletú sladkú papriku, čierne korenie, soľ, kyselinu citrónovú, mletú mätu a paradajkový pretlak. Celú zmes dôkladne premiešame. Vydlabeme vnútro baklažánu a cukety. Následne baklažán a cuketu naplníme nami pripravenou zmesou. Hroznové listy treba uvariť v slanej vode aby zmäkli. Po ich vybratí z vody na ne môžeme dať našu pripravenú zmes a zarolovať ju do listov. Nakoniec dáme plnený baklažán a cuketu na spodok hrnca a na ne poukladáme plnené hroznové listy. Do hrnca pridáme vodu, soľ a kyselinu citrónovú. Plnený baklažán, cuketu a hroznové listy v tejto vode necháme variť približne jednu hodinu. Dobrú chuť :)

Pre pridanie receptu
musíte byť prihlásený!


Registrácia