To najdzdravšie pre Vašu rodinu
Bravčové pliecko s ryžou
Bravčové pliecko s ryžou
a cviklovým pyré

Autor: Andrej


Potrebujeme:

  • 100g ryže
  • 40g zemiakov
  • Bravčové pliecko (na porciu cca 100g)
  • Hovädzie kosti
  • Cvikla
  • Cibuľa
  • Cesnak
  • Mrkva
  • Petržlen
  • Zeler
  • Bobkový list
  • Tymián
  • Celé korenie
  • Červené víno
  • Paradajkový pretlak

Ako nato:

Celé bravčové pliecko nasolíme, okoreníme, potrieme cesnakom, poprípade môžeme pridať nejaké bylinky, ktoré sa nám povaľujú v kuchyni a dáme upiecť. Omáčku „demi glace“ spravíme jednoducho. Mrkvu, petržlen, zeler, bobkový list, celé korenie, tymián a hovädzie kosti vložíme do hrnca a opečieme do hneda (môžeme to upiecť aj v rúre). Potom pridáme paradajkový pretlak a podlejeme vodou. Po 1 hodine pridáme červené víno a opäť varíme. Omáčka sa musí variť niekoľko hodín. Keď je hotová všetko precedíme cez sitko a môžeme ju variť ešte do zhustnutia. Potom si uvaríme zemiaky a cviklu, ktoré spolu rozmixujeme. Pridáme do toho trošku masla a mlieka ale nie veľa. Podávame s uvarenou ryžou, ktorú si môžeme dozdobiť nejakým šalátom. Dobrú chuť.

Pre pridanie receptu
musíte byť prihlásený!


Registrácia