To najdzdravšie pre Vašu rodinu
Bravčové rizoto
Bravčové rizoto
Nepoznám človeka ktorý by nemal rád rizoto ;-)

Autor: Lema


Potrebujeme:

  • olej,2 ks cibuľa, 2 šálky ryže, 1 balenie (hrášok, mrkva, kukurica atd)zelenina mrazená, 300 g bravčové mäso, soľ, vegeta, korenie čierne mleté, možeme posypať tvrdým nastrúhaným syrom a ako prílohu možeme podavať uhorky sterilizované

Ako nato:

Na oleji si opražíme cibuľu do zlatohneda, pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso, zprudka opečieme, ochutíme vegetou a necháme dusiť kým mäso nie je skoro mäkké. Pridáme mrazenú zeleninku a dusíme kým zelenina nie je chrumkavá. Kto nemá rád chrumkavú zeleninu môže počkať kým zeleninka nie je mäkkučká. Potom odstavíme mäso so zeleninou z plameňa. V druhom hrnci si znovu opražíme cibuľku na oleji do zlatohneda, pridáme 2 šálky umytej ryže a 3 a pol šálky vody. Ochutíme soľou a vegetou. Necháme vodu zovrieť. Keď voda vrie asi 3 minútky, stíšime plameň na minimum a necháme ryžu dojsť pod pokrievkou. Hotové mäso so zeleninou a ryžou zmiešame. Dochutíme soľou a čiernym korením. Servírujeme na tanieri posypané tvrdým nastrúhaným syrom a kyslou uhorkou. Dobrú chuť.

Pre pridanie receptu
musíte byť prihlásený!


Registrácia