To najdzdravšie pre Vašu rodinu
Bravčové stehno
Bravčové stehno "KARAMEL"
spravené na sladký spôsob, výborne sa ku tomu hodí ryža

Autor: Andrej


Potrebujeme:

  • 100g ryže
  • 150g bravčové stehno
  • Cukor
  • Olej
  • Soľ
  • Korenie čierne mleté
  • Solamyl na zahustenie
  • Polievkové korenie
  • Voda
  • Zeleninový vývar

Ako nato:

Na panvičku si nasypeme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Keď je karamel hotový, zalejeme ho vodou a necháme karamel v nej rozpustiť. Na druhej panvičke si orestujeme sprudka na oleji medailónky z bravčového stehna, ktoré si predtým osolíme a okoreníme. Zalejeme ich rozpusteným karamelom a dusíme do mäkka. Pokiaľ je treba mäsko podliať, použijeme na to zeleninový vývar. Nakoniec dochutíme polievkovým korením a omáčku zahustíme solamylom. Podávame s klasicky dusenou ryžou. Recept pochádza z ázijskej kuchyne, konkrétne Vietnam. Ten kto má rád pikantné môže si jedlo dochutiť čili omáčkou. Dobrú chuť.

Pre pridanie receptu
musíte byť prihlásený!


Registrácia