To najdzdravšie pre Vašu rodinu
Hubové rizoto
Hubové rizoto
Rýchle hubové rizoto

Autor: linda


Potrebujeme:

  • 2lyžice olivového oleja, 1 cibuľka, 2 strúčiky cesnaku, 3šálky guľatej ryže, 200g hríbov( najlepšie dubáky), 1dc vína bieleho, 500 ml hydinového vývaru, soľ, korenie, maslo, parmezán, petrželová vňať

Ako nato:

V hrnci rozhorejeme olej, prídáme nakrájanú cibuľku s cesnakom a orestujeme. Neskôr pridáme hríby a znova chvíľku orestujeme. Pridáme ryžu, chvíľku ohrejeme a pridáme víno, ktoré sme si predtým zohriali a 1dc vývaru. Postupne pridávame zvyšok vývaru aby bolo rizoto kašovitej konzistencie, osolíme, okoreníme podľa chuti a pred koncom pridáme maslo, ktoré postupne rozpúšťame za stáleho miešania. Na záver nastrúhame hobliny parmezánu a posypeme nakrájanou petrželkou.

Pre pridanie receptu
musíte byť prihlásený!


Registrácia