To najdzdravšie pre Vašu rodinu
Paella s kuracím mäsom a klobásou Chorizo
Paella s kuracím mäsom a klobásou Chorizo
Úžasný recept podla Gordona Ramseya.

Autor: Tibi


Potrebujeme:

  • 400 g ryže
  • 6 ks vykostených kuracích stehien, cca 600 g
  • 250 g klobásy Chorizo
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 červenú papriku
  • 1 zelenú papriku
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 125 ml suchého bieleho vína
  • 1 l vody
  • 4 lyžice Vegety
  • niekoľko kúskov šafránových lístkov
  • ½ lyžičky červenej papriky
  • 100 g prevareného hrášku
  • 6 veľkých paradajok
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 1 citrón
  • morskú soľ a čierne korenie

Ako nato:

Kuracie stehná očistíme a nakrájame na kúsky. Dobre ich nasolíme, okoreníme a necháme odležať v ľadničke. Papriky očistíme od semienok a nakrájame na kúsky . Paradajky ošúpeme, vyberieme semienka a nakrájame tiež na kúsky . Očistené cesnakové strúčiky narežeme najemno. Klobásu Chorizo nakrájame na hrubšie plátky. Ryžu umyjeme. Dáme variť liter vody a keď začne vrieť pridáme do hrnca vegetu. Na malom ohni necháme variť cca 2 minúty pri zakrytej pokrievke. Potom odstavíme hrniec z ohňa a necháme ho zakrytý. Pred použitím tohto vývaru si ho najprv precedíme. Vo veľkej panvici zohrejeme olivový olej na ktorom opečieme kuracie kúsky dozlatista. Hotové ich vyberieme do misky. Do panvice potom dáme plátky Chorizo a pečieme ich asi 2 minúty. K nim doložíme papriku a cesnak . Za stáleho miešania povaríme asi 3-4 minúty, kým paprika nezmäkne. Pridáme ryžu a smažíme ju niekoľko minút pokiaľ nedostane peknú zlatistú farbu . Dolejme víno a varíme dovtedy, kým z neho nezostane asi polovica . Zalejeme precedeným zeleninovým vývarom, pridáme šafran a mletú papriku . Privedieme do varu kedy vložíme opečené kuracie kúsky späť do panvice. Varíme pri zakrytej pokrievke ďalej asi 15 minút na malom ohni a často premiešavame. Pridáme nakrájané paradajky, hrášok a dusíme ďalších 10 minút . Ak je ryža uvarená , vypneme oheň a panvicu necháme zakrytú ešte trošku postáť. Nakoniec pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou a servírujem so štvrťkami citrónu.

Pre pridanie receptu
musíte byť prihlásený!


Registrácia