To najdzdravšie pre Vašu rodinu
Kokosová ryža
Kokosová ryža
špecialita thajských reštaurácií

Autor: Monika


Potrebujeme:

  • 200 g ryže
  • kôru z jedného citróna
  • 800 ml kokosového krému
  • 400 ml plnotučného mlieka
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • na dozdobenie môžete použiť čokoľvek čo máte radi či už ovocie ( napr. mango) sterilizované ovocie (napr. konzerva broskýň) alebo ovocie v čokoláde

Ako nato:

Ryžu prepláchnite pod studenou tečúcou vodou a dajte do hrnca spolu s citrónovou kôrou, vanilkou, cukrom, kokosovým krémom a mliekom. Za stáleho miešania priveďte do varu. Stiahnite oheň na minimum a varte bez pokrievky, až kým nebude ryža mäkká (trvá približne 40 minút). Priebežne miešajte, aby sa nič neprichytilo ku dnu hrnca. Stiahnite z ohňa a nechajte vychladnúť, vlažná ryža totiž chutí lepšie ako horúca. Dajte do misiek a dozdobte ovocím, kto má rád môže pridať kakao.

Pre pridanie receptu
musíte byť prihlásený!


Registrácia