To najdzdravšie pre Vašu rodinu
Paella s kuracím mäsom
Paella s kuracím mäsom
Chuť zo Španielska....

Autor: katarina


Potrebujeme:

  • 1šálka ryže
  • kuracie stehno
  • 1 cibuľa
  • červená paprika
  • 2 ks paradajky
  • zmes korenia na paellu
  • podľa chuti soľ
  • korenie mleté čierne
  • 2 šálky vody
  • 4 PL olej olivový

Ako nato:

Kuracie stehná umyjeme, osušíme a opražíme na ojeli. Na paellere na olivovom oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme papriku a dusíme do polomäkka. Sáčok koreniacej zmesi na paellu rozpustíme v dvoch šálkach horúcej vody, nalejeme do paellery a privedieme do varu. Do paellery uložíme kuracie stehná a zalejeme prípadným výpekom. Keď začne zmes opäť vrieť, rovnomerne navrch nasypeme umytú a odkvapkanú ryžu. Šťava musí pokrývať skoro celé kuracie stehná, môžeme pridať horúcu vodu. Neprikryté varíme na miernom ohni. Keď je ryža polomäkká a už zväčšila svoj objem pokračujeme v dusení na slabom ohni. Ak náhodou chýba tekutina, doplníme ju horúcu vodu. Dusíme, kým tekutina nevsiakne do ryže a ryža nie je mäkká. Hotovú paellu odložíme z platne a necháme rozležať. Dobrú chuť :)

Pre pridanie receptu
musíte byť prihlásený!


Registrácia