To najdzdravšie pre Vašu rodinu
Prírodné bravčové karé s hríbovou omáčkou
Prírodné bravčové karé s hríbovou omáčkou
Moje obľúbené jedlo

Autor: Lema


Potrebujeme:

  • 1,5 kg bravčové mäso, 1 plechovka 360g krájané šampiňóny, soľ, korenie čierne mleté, múka hladká, 2 stredné nadrobno pokrájaná cibuľa, olej, zemiaky, voda, 50 ml mlieko, 10 g maslo, ryža

Ako nato:

Mäso si narežeme na rezne, trochu naklepeme, osolíme okoreníme a necháme trocha odležať. Múkou ho jemne poprašíme tesne pred pečením z oboch strán. V panvici si rozpalíme olej a mäso v ňom krátko opečieme z obidvoch strán, len aby sa zatiahlo a ostalo vnútri šťavnaté potom ho podlejeme vodou a varime az kým nezmakne. Na lyžici oleja si opražíme cibuľku a pridáme huby aj s troškou šťavy, ak treba tak dochutíme korením a soľou, ešte asi 20 min podusíme potom tak pridáme smotanu na varenie a prevaríme. V dalšiom hrnci si znovu opražíme cibuľku na oleji do zlatohneda, pridáme 2 šálky umytej ryže a 3 a pol šálky vody. Ochutíme soľou. Necháme vodu zovrieť. Keď voda vrie asi 3 minútky, stíšime plameň na minimum a necháme ryžu dojsť pod pokrievkou. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájané na kúsky varíme vo vode. Uvarené scedíme. K zemiakom pridáme mlieko a maslo. Všetko spolu rozšľaháme na kašu.

Pre pridanie receptu
musíte byť prihlásený!


Registrácia