To najdzdravšie pre Vašu rodinu
"Holubky" - Plnená kapusta
Ryža s bravčovým mäsom zakrútená v kapustovom liste, uvarené v hrnci a pripravené na konzmáciu :)

Autor: Ján


Potrebujeme:

  • Ryža, bravčové mäso, paradajkový pretlak, cesnak, soľ, čierne korenie, olej, kapusta

Ako nato:

Do vriacej vody vložíme kapustu a postupne, ako listy mäknú, orezávame ich a kapustu opäť vložíme do vody, až pokým neorežeme posledné použiteľné listy.Medzitým si pomelieme mäso, upražíme cibuľu na oleji a keď ju odstavíme posypeme ju červenou paprikou. Ryžu obaríme vriacou vodou cez sitko. Všetko dáme do jednej misky, pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie, takisto jednu plechovku (malú) paradajkového pretlaku a olej a poriadne zmes vymiešame. Potom ju necháme chvíľku postáť a ak treba zase okoreníme. Čo sa týka pomeru mäso - ryža platí zásada na 2/3 mäsa použiť 1/3 ryže. Zmes zakrútime do uvarených kapustových listov, uložíme do hrnca, zalejeme do jednej tretiny hrnca s vodou a pomaly varíme.

Pre pridanie receptu
musíte byť prihlásený!


Registrácia