To najdzdravšie pre Vašu rodinu
Rizoto s krevetami
Rizoto s krevetami
Ideálny pokrm pre milovníkov stredomorskej kuchyne

Autor: MiroF


Potrebujeme:

  • Potrebujeme:
  • • 800gmrazený špenát
  • • 3kscibuľa
  • • 4strúčikycesnak
  • • 360gkrevety
  • • 2PLolivový olej
  • • 160gryža
  • • 400mlzeleninový vývar
  • • 3PLcitrónová šťava
  • • muškátový orech
  • • korenie
  • • soľ
  • • 150gkyslá smotana

Ako nato:

Špenát necháme rozmraziť. Cibuľu a cesnak nasekáme. Krevety opečieme na rozpálenom oleji z každej strany, vyberieme a odložíme. Do vypečeného oleja vložíme cibuľu a cesnak a necháme vypiecť do sklovita. Potom pridáme ryžu a asi 5 minút opekáme. Zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme na miernom ohni asi 15. Do mäkkej ryže vmiešame opečené krevety a rozmrazený špenát. Ochutíme citrónovou šťavou, muškátovým orechom, okoreníme a osolíme. Prikryté podusíme ďalších 5 minút. Vmiešame kyslú smotanu a rizoto máme hotové :) K rizotu odporúčam pre utuženie chuti kreviet podávať vychladený Riesling Dobrú chuť prajem ;)

Pre pridanie receptu
musíte byť prihlásený!


Registrácia