To najdzdravšie pre Vašu rodinu
Ryžový nákyp
Ryžový nákyp
Ryžový nákyp s čerešňami

Autor: katarina


Potrebujeme:

  • 400 g ryže Ribeira
  • soľ
  • voda
  • 0,5 - 1 l mlieka
  • kryštálový cukor (4 lyžice na penu, 2 lyžice do ryže)
  • 4 vajíčka
  • 120 g práškový cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • 70 g maslo
  • strúhanka
  • čerešňový kompót

Ako nato:

Ryžu jemne osolíme, pridáme troška oleja a zalejeme väčším množstvom vody. Varíme, kým sa nám voda nevstrebe. Potom pridávame mlieko a necháme mierne vrieť. Pridáme cukor a neustále miešame. Hustú ryžovú kašu necháme mierne vychladnúť. Bielka oddelíme od žĺtkov a odložíme - použijeme ich na bielkovú penu s cukrom, ktorou potrieme upečený nákyp. Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, potom pridáme maslo a znova vymiešame. Do tejto žĺtkovej hmoty primiešame ryžovú kašu. Pekáč si potrieme maslo a vysypeme strúhankou. Pol ryžovo - žĺtkovej zmesi nalejeme do pekáča, poukladáme čerešne a zalejeme druhou polkou zmesi. Dáme piecť. Upečený nákyp potrieme vyšľahanými bielkami s cukrom a zapečieme do zlatista. Dobrú chuť

Pre pridanie receptu
musíte byť prihlásený!


Registrácia