To najdzdravšie pre Vašu rodinu
Ryžový šalát s tuniakom
Ryžový šalát s tuniakom
Výborný portugalský recept od kamarátky ktorý môžeme servírovať ako predjedlo, ale aj ako hlavný chod.

Autor: nicopopa


Potrebujeme:

  • 1 sladká červená paprika
  • 1 mrkva
  • 2 lyžice nakrájaného póru
  • 1 lyžica slaniny nakrájanej na kocky
  • 1 plechovka šampiňónov
  • 250 g uvarenej ryže Ribeira
  • 1 konzerva tuniaka v oleji
  • čerstvý koriander
  • Dressing :
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti

Ako nato:

Zlejeme olej z tuniaka aby nám zostalo len čisté mäsko. Papriku a mrkvu nakrájame na tenké prúžky; alebo pre jednoduchosť si ich môžeme aj nastrúhať. Pór rozrežeme pozdĺžne na štvrtinky a tie potom nakrájame najemno. Slaninu dáme na panvicu a opečieme dochrumkava. Z panvice je dáme do sitka aby nám odtiekol prebytočný tuk. Šťavu zo šampiňónov tak ako pri tuniakovi olej zlejeme a dáme ich ešte do sitka dobre odkvapkať. Dressing si pripravíme jednoducho - pomiešame olivový olej s roztlačeným cesnakom a pridáme soľ a korenie podľa chuti. V miske následne zmiešame papriku, mrkvu, pór a kúsky chrumkavej slaninky. Pridáme uvarenú a vychladnutú ryžu, hríby a tuniaka. Nalejeme dressing, dobre premiešame a dáme do ľadničky vychladnúť. Podávame posypané posekaným čerstvým koriandrom. V Portugalsku sa koriander používa na ochutenie šalátov a teplých jedál, podobne ako u nás petržlen. Vzhľadom na to, že je dosť aromatický, treba byť pri jeho použití opatrný. Podávame ho s bielym chlebom. Dobrú chuť!

Pre pridanie receptu
musíte byť prihlásený!


Registrácia