To najdzdravšie pre Vašu rodinu
Šafránové rizoto
Šafránové rizoto
rýža s chuťou šafránu :-)

Autor: Monika


Potrebujeme:

  • jedna šalotka, dve polievkové lyžice olivový olej, 2 šálky ryže, 100 ml bieleho vína (najlepšie suché), hydinový vývar, soľ, biele korenie mleté, šafran, maslo, parmezán

Ako nato:

Pokrájanú šalotku speníme v kastróle na rozpálenom olivovom oleji a pridáme ryžu. Prehrejeme ju a zalejeme horúcim vínom. Keď sa víno vstrebe, prilejeme asi šálku horúceho vývaru, osolíme, ochutíme čerstvo pomletým korením a varíme za stáleho miešania na miernom plameni, pričom občasným prilievaním vývaru udržujeme kašovitú konzistenciu. Keď je ryža takmer al dente, pridáme šafran, ktorý sme už predtým namočili do vývaru alebo olivového oleja, aby uvoľnil arómu a chuť. Potom opäť za stáleho miešania pridávame maslo a pomaly ho v rizote rozpúšťame. Maslo musí byť stále v pohybe, aby sa mohlo spojiť s tekutinou, čo spôsobí povestnú krémovitosť excelentného talianskeho rizota. Nakoniec stiahneme z plameňa, pridáme parmezán a necháme ho v rizote rozpustiť.

Pre pridanie receptu
musíte byť prihlásený!


Registrácia