To najdzdravšie pre Vašu rodinu
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto
Rizoto s mrkvou a tekvicou

Autor: Catherina


Potrebujeme:

  • 1 hrnček ryže (cca 3dcl)
  • 1 liter mäsového vývaru (prípadne bujónu)
  • 1 mrkva
  • 1 menšia maslová tekvica
  • 1 cibuľa
  • 1dcl bieleho vína
  • strúhaný parmezán
  • olivový olej
  • maslo

Ako nato:

Na zmesi olivového oleja a masla upražíme cibuľku. Pridáme prepláchnutú ryžu, zalejeme vínom a miešame, kým sa alkohol neodparí. Potom pridáme na kocky nakrájanú tekvicu a mrkvu. Krátko orestujeme a následne po žufankách pridávame vývar a ryžu so zeleninou za stáleho miešania varíme na miernom ohni. Keď je ryža takmer "al dente", pridáme nastrúhaný parmezán, odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme dovariť.

Pre pridanie receptu
musíte byť prihlásený!


Registrácia